8. Kiviak
Kiviak není jen nejsmradlavější, ale asi i nejodpornější pokrm, jaký se dá připravit. Skládá se z hromady malých ptáků, kteří se uloží do těla tuleně a tam kvasí po dobu 3 měsíců. Tato grónská “pochoutka” se obvykle jí venku, abyste ten puch nenosili do iglú. Jako tohle chce už hodně silný žaludek.
9. Kæstur hákarl
Kæstur hákarl je národní jídlo Islandu a v překladu znamená „shnilý žralok“ (už si to představujete). Páchne čpavkem a způsobuje, že většina lidí se při prvním soustu… však vy víte.
10. Narezushi
Narezushi či nare-sushi často považované za „originální“ sushi, pochází ze starodávné Asie. Ryba je zabalená do soli po dobu šesti měsíců, aby se dostatečně prokvasila. Její pach ovšem připomíná měsíce nevynesený odpaďák nebo kanalizaci… zlaté české syrečky!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
10 osvědčených způsobů, jak se okamžitě cítit šťastnější
TOP 10: Nejoblíbenější fast foody na světě