5. Tmavá vejce
Jedná se o kachní vejce konzervovaná ve směsi jílu, popela, soli, nehašeného vápna a rýže po dobu několika měsíců. Černá a hnědá vejce pak samozřejmě smrdí po zkažených vejcích. To vážně někomu chutná?
6. Hongeo-hoe
A jsme zase u toho fermentování. Hongeo-hoe je ryba, která byla fermentovaná ve vlastní kyselině močové. Má tak silný zápach podobný čpavku, že její smrádek všichni připodobňují k chlívku nebo kůlně. Z toho důvodu nemůže na seznamu nejsmradlavějších jídel světa chybět.
7. Stockfish
Z Norska je Stockfish jakákoli bílá ryba sušená studeným vzduchem a větrem na dřevěných stojanech. Bakterie adaptované na chlad uzrávají na rybách a jedná se o podobný proces jako u zrání sýrů. Voňavá ale rozhodně nebude.