8. Losí nos
U nás je naprostou klasikou tlačenka, aspik, sulc, ovšem v severních částech Kanady se s chutí konzumuje losí nos v aspiku, který se smíchá s kořením i želatinou a upraví se podobně jako naše tlačenka. Jíst zrovna něčí frňák? No teda nevíme.
9. Mravenčí polévka
Také v Thajsku se nachází místní pochoutka, na kterou obyvatelé Laosu nedají dopustit. Jedná se o polévku Tom Kati Kai Mod Daeng vyrobenou z mravenčích vajíček. Polévka je připravená ze zeleniny, kokosového mléka a hlavní ingrediencí kromě vajíček červených mravenců je i závěrečné zdobení živými mravenci. Něco jako sýr na rizotu, že ano?
10. Kukuřičná sněť
Také v Mexiku si z hlediska jídel potrpí na jednu velkou podivnost, která se jmenuje Huitlacoche (přezdívaný jako kaviár Aztéků). Jedná se vlastně o kukuřičnou sněť a z hlediska obsahu toxických látek je pro konzumaci v podstatě nebezpečná. Přesto se z ní dělají placky, houbové směsi… na seznam nejzvláštnějších jídel tohle rozhodně patří. No vždyť jo, vlastně o nic nejde, maximálně nějaký ten toxínek navíc.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?
TOP 10 Nejtěžší jídla, co kdy kdo “uvařil”