TOP 10: Potraviny, které mají zajímavou historii

8 Majonéza

majonéza

Recept na majonézu pochází z kuchyně jednoho francouzského kuchaře. V roce 1759 vyhrál francouzský vévoda Richelieu bitvu nad britským vojskem a na oslavu jeho vítězství uspořádal hostinu, na které se měla podávat i studené omáčka ze smetany a vajec. Hlavní surovina – a to smetana – kuchařům bohužel došla, a tak ji nahradili olejem. Tímto způsobem vznikla první majonézská omáčka. Ta získala velkou oblibu a později se rozšířila do celého světa.

Total
0
Shares
Související články
přejídání
Read More

10 tipů, jak stopnout emoční přejídání

Je známé, že stresové životní situace mají tendenci vyvolávat neodolatelnou touhu po jídle, co nás uklidňuje. Sedět na gauči u televize a ládovat do sebe čokoládovou zmrzlinu nebo hamburger se může jevit jako nejsnazší řešení na naše emoční strasti, nicméně v průběhu tohoto rituálu a s několika sousty navíc nám to jako dobrý nápad přestane připadat.
alkohol
Read More

10 alkoholických drinků, které mají nejméně kalorií

Snad nikdo si nedovede představit letní období bez osvěžujícího drinku. Pokud si ho i vy nechcete během letních grilovaček a party odpustit, a přitom si hlídáte štíhlou linii, pak není nic lepšího, než se zaměřit na ty nejméně kalorické. A desítku z nich si právě teď ukážeme.
Total
0
Share