V dalším žebříčku Vám přinášíme nejlepší hlášky oblíbeného šéf kuchaře Zdeňka Pohlreicha, který je známý především díky jeho pořadům na TV Prima. Než přistoupíte k samotnému žebříčku, přečtěte si o něm několik zajímavých informací. Zdeněk Pohlreich byl například členem reprezentačního baseballového týmu na přelomu 70. a 80. let. V roce 1989 emigroval do Holandska, dále žil například v Austrálii. Jedná se o opravdu zkušeného kuchaře, který prošel mnohými restauracemi, jako Villa Voyta, Marriott, …. V současné době se i věnuje učení na střední škole gastronomické. Pohlreich je i držitelem některých ocenění:
– 2000 vítěz President’s Award, Hong-KongRadisson SAS
– 2001 vítěz President’s Award, Cancún
Nyní již neváhejte a vychutnejte si tento TOP 10 žebříček. 🙂
10. Reakce na nezájem ze strany personálu: „Pro pány kuchaře se pro příště asi převlíknu za malý pívo.“
9. O kladném vztahu Čechů ke smaženým pokrmům: „Tady kdyby kandidoval do parlamentu smaženej řízek, tak má devadesát procent.“
8. „Tohle pamatuje Žižku, když měl ještě vobě voči.“
7. Reakce na neschopné kuchaře: „Kdybych si místo vás pořídil metr pařezu, tak jsem se aspoň vohřál.“
6. „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“
5. „Ke každýmu meníčku bych udělal bonus – dal bych tam gastrogel a živočišný uhlí zdarma.“
4. Reakce na tvrzení personálu, že si nemůžou pořídit myčku, dokud si na ní nevydělají: „Jsem profesionální řidič. Až si na to vydělám, tak si koupím auto.“
3. Komentář k minutce kombinující neslučitelné – smažené klobásy a jablka: „Tohle kdybych sněd celý, tak se mi budou zejtra u prdele rojit včely.“
2. O opravdu malém biftečku na talíři: „To je ten bifťour?? Takovej malej měl už dávno spát…“
1. O hustotě polévky: „Kruci prdel, to je tlustý jak noha u prdele.“
Samozřejmě jsme prošli mnoho hlášek tohoto šéf kuchaře, ale pokud si myslíte, že by tady některá z jiných neměla chybět dejte nám o tom vědět do komentáře pod článkem. 🙂 Nyní si ještě přečtěte dva jeho citáty:
„Jakmile dojíte, rozhodně by se vás někdo měl zeptat, jestli vám chutnalo. A pokud vám nechutnalo, tak byste to měli říct.“ „Úroveň gastronomie za socialismu byla zoufalá … státem řízené veřejné stravování je úplný nesmysl, protože hospoda je skrz naskrz privátní byznys.“
Zdroj: wikipedia.cz, jaros.in, anosefe.tv