7 Granátová jablka
Granátové jablko je sladkokyselým plodem středozemního stromu granátovníku obecného. Toto exotické ovoce je výborným zdrojem vody a mimo to obsahuje velké množství vápníku, fosforu, hořčíku, železa, sodíku, draslíku a také vitaminů B, C i A. Granátová jablka obsahují i 15 různých aminokyselin. Díky tomu, že je toto ovoce štědré na minerální látky, je vhodnou potravinou především pro těžce pracující lidi a sportovce, kteří velkým výdejem energie a zvýšenou mírou pocení přicházejí o větší množství minerálů, než běžný člověk. Šťáva granátového jablka je významná svými antioxidačními účinky a tím se stává významným faktorem v prevenci respiračních onemocnění a eliminaci zátěže, kterou na nás klade znečištěné životní prostředí. Poslední výzkumy potvrdily, že granátová jablka obsahují látky, díky kterým můžeme předcházet některým druhům nádorů. Především těm, které může způsobovat nadprodukce ženského hormonu estrogenu. Konzumace rubínového ovoce přispívá ke snižování rizika kardiovaskulárních chorob. Informace speciálně pro muže: granátová jablka jsou účinným pomocníkem při poruchách erekce. Dáte si?