TOP 10 Jídla, která by neměla chybět ve Vašem jídelníčku

8 Skořice

Skořice, jak ji známe v kuchyni (prášková skořice nebo celé skořicové „svitky“), je fakticky aromatická kůra skořicovníku. Má řadu léčivých a jinak pozitivních vlastností. Skořice snižuje krevní tlak, a tak zmírňuje silné příznaky menstruace či krvácení z nosu. Co se týče trávení – pomáhá štěpení tuků, zlepšuje metabolismus a zklidňuje střevní potíže. Voňavé koření se často doporučuje jako dochucovadlo při redukčních dietách. Byl také prokázán příznivý vliv skořice na průběh cukrovky – skořice totiž obsahuje látky, které pomáhají snižovat hladinu cukru (i cholesterolu) v krvi o téměř 30%.  Navíc má antibakteriální a antibiotické účinky a díky tomu bývá užívána i jako lék proti kašli, nachlazení a chřipce. I skořice ale může mít vedlejší účinky – může vyvolávat alergickou reakci a těhotné ženy by si ji měly dopřávat jen zřídka, a to jen v malém množství.

skořice

Total
0
Shares
Související články
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
Total
0
Share