TOP 10 Jídla, která by neměla chybět ve Vašem jídelníčku

8 Skořice

Skořice, jak ji známe v kuchyni (prášková skořice nebo celé skořicové „svitky“), je fakticky aromatická kůra skořicovníku. Má řadu léčivých a jinak pozitivních vlastností. Skořice snižuje krevní tlak, a tak zmírňuje silné příznaky menstruace či krvácení z nosu. Co se týče trávení – pomáhá štěpení tuků, zlepšuje metabolismus a zklidňuje střevní potíže. Voňavé koření se často doporučuje jako dochucovadlo při redukčních dietách. Byl také prokázán příznivý vliv skořice na průběh cukrovky – skořice totiž obsahuje látky, které pomáhají snižovat hladinu cukru (i cholesterolu) v krvi o téměř 30%.  Navíc má antibakteriální a antibiotické účinky a díky tomu bývá užívána i jako lék proti kašli, nachlazení a chřipce. I skořice ale může mít vedlejší účinky – může vyvolávat alergickou reakci a těhotné ženy by si ji měly dopřávat jen zřídka, a to jen v malém množství.

skořice

Total
0
Shares
Související články
jídel
Read More

10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
Total
0
Share