TOP 10 Jídla, která by neměla chybět ve Vašem jídelníčku

9 Mangold

Mangold je původem středozemní listová zelenina, která se vzhledem i chutí velmi podobá špenátu. U nás ovšem není vůbec tak známý, jak by si zasloužil. Mangold je bohatý na vitamín C. Jeho obsah fakt může dramaticky klesnout nešetrným zpracováním. Vedle vitamínu C obsahuje Vitamíny A,B a E a některé minerální látky důležité pro fungování organismu, jako vápník, železo, draslík nebo hořčík. Mangold je velmi účinnou potravinou při prevenci nádorových onemocnění a pro posilování nervového systému. Přítomností betainu je vhodný v boji proti kornatění cév a k aktivaci jater, kterým také zabraňuje v tukové degeneraci. Přítomností vysokého obsahu železa se doporučuje pro léčení chudokrevnosti. Při požití příliš velkého množství se může projevit jediný nepříznivý účinek – mangold totiž může mít projímavý efekt. Pokud chcete zdravým způsobem trvale shodit nějaké to kilo, je pro vás mangold tou správnou volbou.

Mangold

Total
0
Shares
Související články
rostlinné mléko
Read More

Rostlinné mléko: 10 alternativ, které si zamilujete

Stále více lidí přichází na to, že kravské mléko ke svému životu nepotřebují. Některým nechutná, další mají problémy s laktózou nebo jim leží na srdci mlékárenský průmysl a jiní poukazují na jeho zbytečnost, pokud jde o naše zdraví. Patříte-li k některé z těchto skupin obyvatelstva, zkuste klasické mléko nahradit.
Read More

TOP 10 Perly japonské gastronomie

Japonské obyvatelstvo je známé vysokým věkem dožívání. Je to způsobeno především správným životním stylem. Japonské ministerstvo zdravotnictví dělá…
Total
0
Share