TOP 10 Druhy ovoce, které nejspíš neznáte

1 Čokoládové ovoce (Diospyros digyna)

Strom je velký přes 20 metrů, domovinou je mu Kolumbie a Mexiko. Je známý jako pudingový strom. Plody jsou zelené, ve tvaru malého jablka. Když však dozrávají, tak se zmenšují a dostávají krásně nahnědou barvu a uvnitř mají chuť podobnou právě čokoládovému pudingu. Ovoce se jí čerstvé, často se jím nahrazuje čokoláda. Velkou výhodou pro nás pro všechny je fakt, že obsahuje málo tuku a ještě k tomu má vysoký obsah vápníku, fosforu, vitamínu C a železa – jedno ovoce obsahuje asi 4x více vitamínu C, než pomeranč..

 

Tak jsme jste si mohli prohlédnout nějaké nové druhy ovoce. Myslím, že některé určitě stojí za to ochutnat. Bohužel, zda jsou k sehnání někde v ČR jsem se nedíval. Na pěstování se určitě dají semena najít, ovšem zda jsou k dispozici přímo plody, to si netroufám odhadnout, ale řekl bych, že spíše ne. Některé z výše uvedených totiž „nemají rády“ cestování a hodně se kazí, takže se vyváží jen velice málo.

 

 Zdroje: Listsverse, Wikipedia

Total
0
Shares
Související články
jídel
Read More

10 nejzvláštnějších jídel. Troufli byste si na ně?

Co kultura, to jiné zvyky a vkus co se jídel týče. A zatímco u nás se nikdo nepozastaví nad prdelačkou, nad kterou by se některým cizincům přinejmenším zvedal žaludek, my zase nepochopíme, jak si někdo dokáže pošmáknout na všelijaké havěti, která je naopak pro místní naprostou delikatesou.
Total
0
Share