Rostlinné mléko: 10 alternativ, které si zamilujete

Stále více lidí přichází na to, že kravské mléko ke svému životu nepotřebují. Některým nechutná, další mají problémy s laktózou nebo jim leží na srdci mlékárenský průmysl a jiní poukazují na jeho zbytečnost, pokud jde o naše zdraví. Patříte-li k některé z těchto skupin obyvatelstva, zkuste klasické mléko nahradit.
rostlinné mléko
Rostlinné mléko využijete při vaření, skvěle chutná i jen tak samotné ve sklenici, a má mnoho zdravotních benefitů. (foto: 123RF)

8. Lněné mléko

Neslazená verze je nízkokalorická varianta, která je obohacená o vápník, vitamín D, vitamín E a B12. Ne každý ale přijde lněnému mléku na chuť, protože chutná opravdu specificky, podle některých dokonce až zvláštně.

9. Kešu mléko

Ze všech ořechových mlék se kešu mléku nedostává takové pozornosti, jakou by si zasloužilo. A to je škoda. Kešu mléko je popisováno jako lahodné, krémové a navíc neuvěřitelně univerzální. Neslazené varianty mají nízkých 25 kalorií na porci, jsou také obohaceny o vápník, vitamín D a vitamín B12.

10. Sezamové mléko

Sezamové mléko je varianta mléka bez laktózy i ořechů. Vyrábí se ze sezamových semínek a chutná skvěle lehce oslazené skořicí, datlemi a javorovým sirupem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

TOP 10 Potraviny, které naleznete ve své kuchyni a fungují podobně jako konvenční antibiotika

TOP 10 Nezdravá jídla, o kterých si myslíte, že jsou zdravá

Total
0
Shares
Související články
bílkoviny
Read More

10 potravin bohatých na bílkoviny, do kterých byste to neřekli

Bílkoviny jsou cenné látky, bez kterých by tělo zdaleka nefungovalo tak, jak má. Mají úžasnou sytící schopnost, zároveň jsou hlavním stavebním kamenem svalů. Možností, jak doplnit tělu proteiny, je hned celá řada a my se podíváme na desítku překvapivých zdrojů bílkovinových jídel, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku.
pivo
Read More

10 důvodů, proč pivo není jen nudná česká klasika

Pivo je u nás nejoblíbenějším nápojem, to je bez debat. Mnohdy vás ale při sezení v hospůdce s kamarády nad orosenou sklenicí nenapadne, jakou má pivo barvitou historii, a že se zdaleka nevyrábí jen v Evropě, ale je oblíbené po celém světě, kde si jej každý připravuje po svém. Jaké jsou ty nejlepší zajímavosti o našem oblíbeném moku?
Total
0
Share