5. Konopné mléko
Rostlinné mléko šetrné k alergenům neobsahuje lepek, sóju a ořechy, takže je ideální pro osoby s potravinovou citlivostí. Stejně jako ovesné mléko je také obohacené o vitamíny a minerály, jako je vitamín B12, vápník a vitamín D.
6. Rýžové mléko
Rýžové mléko má řídkou konzistenci, díky čemuž je ideální pro mixování smoothies nebo ředění ranch dresinků bez mléka. Je to solidní alternativa šetrná k alergenům, a také s nízkým obsahem tuku. Rýžové mléko přirozeně obsahuje dobré množství vitamínů B a vydatnou dávku antioxidantů, jako je mangan a selen.
7. Špaldové mléko
Špaldové mléko jako příbuzný pšenice obsahuje lepek, proto není vhodné pro nikoho s celiakií nebo intolerancí lepku. Jelikož má špaldové mléko i bez přidaného cukru poměrně sladkou chuť, hodí se zejména do sladkých jídel a lze jej použít jako přírodní sladidlo například do kávy.