8. Své recepty si sepište
Po nějaké době plánování jídelníčku jistě víte, která jídla vám chutnají více, a která méně. Své recepty a postřehy si proto zapisujte. Budete mít pak lepší přehled o jídle a také lepší inspiraci pro další plánování.
9. Na studených jídlech není nic špatného
Mnoho z nás dělá tu chybu, že se při plánování jídel zaměřuje pouze na teplé pokrmy, které se bez vaření neobejdou. Vždyť k obědu vám postačí pouhý sendvič a večeři vyvážíte teplým chodem nebo naopak. Nebojte se studených jídel, připravte si do lednice pomazánky, které během týdne využijete k snídani i k večeři.
10. Nebuďte perfekcionista
Při plánování jídel se zaměřte sami na sebe, nikoliv na inspiraci, kterou pravděpodobně čerpáte z Instagramu. Uvědomte si, že sociální sítě ukazují pouze to dokonalé, takže nezoufejte, když si nepřipravíte tak luxusně vypadající salát s krevetami jako jedna z vašich oblíbených influencerek. Vařte podle toho, co chutná vám.
Zpočátku se může zdát, že plánování jídel je složité, ale po čase zjistíte, že jste si víc život zjednodušit nemohli.
Máte zkušenosti s plánováním jídelníčku? Jaké rady se osvědčily vám?
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?
10 potravin, které urychlí vaše hubnutí