5. Vařte více jídel najednou
Při přípravě pokrmů využijte každou minutku a každý kus pracovní plochy. Pokud se vám peče v troubě maso na další den, na sporáku si můžete uvařit například kuřecí ragú, které po vychladnutí dáte zamrazit, díky čemuž budete mít jídlo na další dny dopředu. A proč si ještě nepřipravit kromě obědu také večeři?
6. Nevařte nic komplikovaného
Jíst zdravě neznamená vyvařovat podle kuchařek michelinských kuchařů. Pamatujte, v jednoduchosti je síla, to platí i v tomto případě. Naučte se recepty, které jsou vyvážené a jednoduché zároveň. Nikdo přece nechce trávit v kuchyni hodiny.
7. Pravidelná strava díky krabičkám
Jestliže jste se rozhodli pro zdravou stravu, budete muset dodržovat pravidelnost. K tomu vám pomohou krabičky, díky nimž si můžete vzít jídlo s sebou do práce. Omezte také návštěvy restaurací, mějte pod kontrolou to, co jíte.