Naplánujte si jídelníček v 10 krocích a ušetřete čas i peníze

Naplánování jídelníčku na celý týden dopředu je skvělým způsobem, jak se nejen udržet ve formě a podpořit tak své zdraví, ale také díky této „vychytávce“ ušetříte čas i peníze. Pokud jste začátečník, dodržujte těchto 10 kroků, které vás během krátké chvilky naučí, jak na to.
jídelníček
Plánujete si jídelníček na pracovní dny? (foto: depositphotos)

5. Vařte více jídel najednou

Při přípravě pokrmů využijte každou minutku a každý kus pracovní plochy. Pokud se vám peče v troubě maso na další den, na sporáku si můžete uvařit například kuřecí ragú, které po vychladnutí dáte zamrazit, díky čemuž budete mít jídlo na další dny dopředu. A proč si ještě nepřipravit kromě obědu také večeři?

6. Nevařte nic komplikovaného

Jíst zdravě neznamená vyvařovat podle kuchařek michelinských kuchařů. Pamatujte, v jednoduchosti je síla, to platí i v tomto případě. Naučte se recepty, které jsou vyvážené a jednoduché zároveň. Nikdo přece nechce trávit v kuchyni hodiny.

7. Pravidelná strava díky krabičkám

Jestliže jste se rozhodli pro zdravou stravu, budete muset dodržovat pravidelnost. K tomu vám pomohou krabičky, díky nimž si můžete vzít jídlo s sebou do práce. Omezte také návštěvy restaurací, mějte pod kontrolou to, co jíte.

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share