10 přínosů, které má červené víno na naše zdraví

Nalijete si s chutí skleničku červeného vína? A dočkali jste se někdy výčitek, že to s vínem přeháníte? Níže najdete 10 dobrých důvodů, proč si pití červeného vína určitě nezakazovat a čím můžete příště rejpalům argumentovat. Ukážeme vám, jak prospívá zdraví.
červené víno
Červené víno je lepší než 10 doktorů. (foto: unsplash)

1. Obsahuje spoustu antioxidantů

Červené víno je obohacené o silné antioxidanty. Tmavší hrozny mají vyšší obsah antioxidantů, jako je resveratrol, epikatechin, katechin a proanthokyanidiny.

2. Snižuje množství špatného cholesterolu

Je známé, že červená vína snižují špatný cholesterol v těle. Červené hrozny s vysokým obsahem vlákniny, používané k výrobě určitých odrůd červených vín, snižují hladinu špatného cholesterolu.

3. Podporuje zdraví srdce

Nejenže červené víno reguluje hladinu cholesterolu, ale také udržuje zdravé srdce. Polyfenoly, určitý typ antioxidantů přítomných v červených vínech, zabraňují nežádoucímu srážení tím, že zachovávají cévy pružné. Je ale nutné dodat, že se to nesmí přehánět s množstvím.

4. Snižuje riziko rakoviny

Pravidelná a střídmá konzumace červeného vína může účinně snížit rizika některých typů rakoviny, jako rakovina tlustého střeva, rakovina prostaty nebo rakovina vaječníků.

Total
0
Shares
Související články
hubnutí
Read More

10 potravin, které urychlí vaše hubnutí

Opakovaně usilujete o redukci váhy? Pokud chcete zhubnout, tak jste se už jistě dívali na zdravější jídelníček a počítali si vhodný denní kalorický příjem. Bez pohybu a zdravého stravování nelze hubnout, to je jasná věc. Existují však potraviny, s nimiž spálíte mnohem více tuku a vaše cesta k vysněné postavě bude rychlejší.
Total
0
Share