Všude okolo nás se vyskytují různé bakterie a mikroby. V boji proti nim jsou používána antibiotika, která nejsou až tak vhodná pro náš organismus. Existuje však spousta antibiotik vyprodukovaných přírodou, které jsou součástí našich kuchyní a fungují stejně jako syntetická antibiotika. Není tak nic jednoduššího, než využít těchto zdrojů, pravidelně je užívat a vytvořit tak obraný štít pro naše tělo proti všem neduhům.
10 Cibule
Řadíme ji do stejné skupiny jako česnek. Do celého světa se rozšířila ze západní Asie, kde rostla jako planá rostlina, ale poté, co lidé přišli na její léčivé účinky, ji začali pěstovat. Nejdůležitější látkou je alicin (látka, která má velký antibiotický účinek), dále obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Pro zahnání kašle je zde zaručený recept – šťáva z nakrájené cibule, posypaná cukrem. Určitě nám také pomůže při odkašlávání a je vhodná na dýchací cesty. Je také velmi účinná pro naše trávení. Pomáhá střevům a žaludku. Předchází hemeroidům, křečovým žílám a infarktu. Také diabetici by tuto cibulovinu neměli vynechávat ve svém jídelníčku, jelikož napomáhá snižovat cukr v krvi.