Přátelé slaví 30 let: TOP 10 Fun facts, které jsi možná nevěděl

Je to neuvěřitelné, ale od chvíle, kdy se na obrazovkách poprvé objevili Přátelé, uběhlo už 30 let. Tento kultovní seriál ovlivnil generace a stal se jedním z největších televizních hitů všech dob. Na počest výročí jsme pro tebe připravili výběr 10 nejzajímavějších fun factů, které o Přátelích možná ještě nevíš. Od nečekaných castingových rozhodnutí po tajemství natáčení – připrav se na dávku nostalgie!
Přátelé
Přátelé slaví 30 let!

Fake New York

I když se Přátelé odehrávají v New Yorku, konkrétně ve čtvrti Greenwich Village, natáčení probíhalo v Burbanku, Los Angeles. Veškeré interiéry, jako je Moničin byt nebo kavárna Central Perk, byly vytvořeny v ateliérech Warner Bros. Skutečné lokace byly použity jen výjimečně, například ve čtvrté sérii, kde se natáčelo v Londýně.

Monica neměla být s Chandlerem

Původní plán scenáristů počítal s párem Monica a Joey. Nakonec se ale rozhodli pro Monicu s Chandlerem, což se stalo jednou z největších romantických zápletek seriálu. Zajímavostí je, že jejich vztah měl být původně jen krátkou epizodou na jednu noc.

Jennifer Aniston skoro nehrála Rachel

Courteney Cox měla původně hrát Rachel, ale po přečtení scénáře poprosila, zda by mohla hrát Monicu, protože jí byla osobnostně bližší. Jennifer Aniston tak získala v seriálu Přátelé roli Rachel, která ji proslavila po celém světě.

Jennifer nesnášela Rachelin účes

I když se Rachelin sestřih stal jedním z nejikoničtějších účesů, Jennifer Aniston ho doslova nenáviděla. Přestože se z „Rachel“ stal fenomén, Jennifer ho považovala za nepraktický a těžký na údržbu. I tak se stal iknou celého seriálu Přátelé.

Pakt mezi herci

Aby se předešlo komplikacím během natáčení, hlavní herci seriálu Přátelé uzavřeli pakt, že mezi sebou nebudou navazovat žádné intimní vztahy. Přesto měl David Schwimmer slabost pro Jennifer Aniston, ale kvůli neustálému vztahu jednoho z nich se nic nestalo.

Přátelé
Ikonická fotka seriálu

Ross a Rachel IRL?

David Schwimmer a Jennifer Aniston přiznali, že k sobě měli blízko i mimo kamery, ale nikdy spolu nezačali chodit. Přestože scenáristé původně neplánovali, aby Ross a Rachel skončili spolu, chemie mezi herci jejich vztah na obrazovce přirozeně vyústila.

Matthew Perry a jeho vlastní vtipy

Matthew Perry, představitel Chandlera, je známý svým sarkastickým humorem. Díky tomu měl možnost přispívat vlastními vtipy do scénáře, což mu jako jedinému z herců ze seriálu Přátelé bylo umožněno.

Společné rituály herců

Během prvního roku vysílání se herci scházeli, aby společně sledovali nové epizody. Ženy z castu, Jennifer, Courteney a Lisa, dokonce každý den chodily společně na oběd.

Natáčení před publikem

Každá epizoda Přátel se natáčela před živým publikem, které čítalo až 400 lidí. Herci měli tradici se před každým dílem obejmout, což jim přinášelo štěstí.

Platové podmínky

V první sezóně dostávali herci 22 tisíc dolarů za epizodu. V poslední sérii už vydělávali jeden milion dolarů za díl. Všichni trvali na tom, že budou mít stejné platy, což je sblížilo i mimo kamery.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

10 zajímavostí o filmových kostýmech

Total
0
Shares
Související články
kultovní seriál
Read More

TOP 10: Nejvíc kultovní seriály všech dob

Jsou seriály a seriály. Zatímco jedny baví po generace, jiné jsou spíše chvilkovou zálibou, která nás zanedlouho omrzí a po jejím zhlédnutí už nepotřebujeme další kolo. Těm prvním se říká kultovní seriály. Pojďme se podívat na TOP 10, jež jsou nekončící zábavou pro každý večer.
filmové hity
Read More

TOP 10: Nej filmové hity roku 2022

Rok 2022 přinesl spoustu filmových novinek. Navzdory kritikům se na prvních příčkách nejsledovanějších filmů umístili jak dlouho očekávaný Top Gun: Maverick, tak také Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Jaké další filmové hity jsme si loni mohli užít v kinech?
výlet
Read More

10 filmových tipů na výlet: Vydejte se na místa, kde se natáčely vaše oblíbené trháky

Není snad nikdo, kdo by nemiloval filmy. Jediné, v čem se všichni lišíme, je jiná chuť, co se výběru žánru týče. Někdo prostě rád napínavé thrillery, děsivé horory, zatímco ostatní si s chutí oddechnou nad vysmátou komedií nebo prožijí romantické příběhy ze slaďáren. Filmy prostě patří k našemu životu, a o to lepší je vědět, že některá místa, kde se točily ty největší filmové pecky, můžete osobně navštívit. Kam se tedy vypravit na výlet?
Total
0
Share