10 nejsmradlavějších jídel na světě. Zvládnete si o nich vůbec přečíst?

Lákavé nejsou ani na pohled, ovšem i tak se pro určitou skupinku staly pochoutkou, na kterou nedají napustit. Tak zpevněte žaludky, zhluboka se nadechněte a jdeme na to. Jen upozorňujeme – nic pro slabé povahy.
nejsmradlavější
Pořádně se naposledy nadechněte a jdeme na to! (foto: depositphotos)

Když se řekne kvalitní gastronomie, snad každý si vybaví krásně naaranžované jídlo, které láká nejen na pohled, ale osloví i úžasnou chutí a navnadí nás neodolatelnou vůní. To se ale ani zdaleka netýká následujících desíti jídel, co by svým pachem odrovnala i toho nejlepšího superhrdinu. Jsou to totiž nejsmradlavější jídla na světě.

1. Surströmming

Pod tímto pojmem si můžete představit kyselého sledě na švédský způsob. Tato ryba se nasolí jen tolik, aby neshnila (už to je samo o sobě na pováženou), pak se nechá zhruba šest měsíců uležet. Jaký je asi výsledek si dovedete představit a nechápeme ty, kteří dokážou ochutnat.

sleď
Surströmming je specialita švédské kuchyně. (foto: depositphotos)

2. Durian ovoce

Toto špičaté asijské ovoce se může pochlubit vůní kanalizační vody s nádechem benzínu. Je to rozhodně nejsmradlavější ovoce na světě. I nenačaté má tak silný zápach, že je zakázané v singapurské hromadné dopravě. My se nedivíme.

durian
Na pohled durian tak smradlavě nevypadá. (foto: depositphotos)

3. Smradlavé tofu

Říká se, že tohle fermentované tofu má zápach shnilých odpadků nebo páchnoucích nohou (lahůdka)! Také se říká, že čím hůře voní, tím lepší je chuť. No nevíme, jsou si vynálezci fakt jistí? Každopádně jestli s tofu teprve začínáte, zkuste to nejdříve s tím klasickým.

tofu
Smradlavé tofu je prý lahůdka, ale páchne jako nohy. (foto: depositphotos)

4. Nattó

Nattó je tradiční japonské jídlo vyrobené ze sójových bobů fermentovaných bakteriemi. Nejenže páchne po shnilém sýru, ale je také velmi slizké. Nic lákavého.

nattó
Nattó, tradiční japonský pokrm. (foto: depositphotos)

Total
0
Shares
Související články
Total
0
Share