1. Obsahuje spoustu antioxidantů
Červené víno je obohacené o silné antioxidanty. Tmavší hrozny mají vyšší obsah antioxidantů, jako je resveratrol, epikatechin, katechin a proanthokyanidiny.
2. Snižuje množství špatného cholesterolu
Je známé, že červená vína snižují špatný cholesterol v těle. Červené hrozny s vysokým obsahem vlákniny, používané k výrobě určitých odrůd červených vín, snižují hladinu špatného cholesterolu.
3. Podporuje zdraví srdce
Nejenže červené víno reguluje hladinu cholesterolu, ale také udržuje zdravé srdce. Polyfenoly, určitý typ antioxidantů přítomných v červených vínech, zabraňují nežádoucímu srážení tím, že zachovávají cévy pružné. Je ale nutné dodat, že se to nesmí přehánět s množstvím.
4. Snižuje riziko rakoviny
Pravidelná a střídmá konzumace červeného vína může účinně snížit rizika některých typů rakoviny, jako rakovina tlustého střeva, rakovina prostaty nebo rakovina vaječníků.